SHE'S A WOMAN

Aangemaakt op 27/02/2002
Laatste aanpassing op 15/04/2024

Artiest: Beatles
Auteur: John Lennon/Paul McCartney
Label: Parlophone
Jaar: 1964

Geschreven de ochtend van de opname; B-kant van I Feel Fine, hun kerstsingle in ’64. Omdat ze ‘t toen zo druk hadden moest die B-kant nog in de studio zelf bedacht worden, op basis van amper één tekstregel. Geen wonder dat het resultaat wat gemompeld werd gezongen want echt àf kon je die tekst niet noemen. Het was die riff die redding bracht én nagalmde tot in Texas en terug.

Covers:

1965:

Sir Douglas Quintet [slaggitaarriff in She's About A Mover;oudste versie op Tribe]

1965:

André van Duin [cover van She's About A Mover als Moet Ik Lopen; zijn tweede single met op de A-kant de NL-uitvoering van Wooly Bully als Stoelen Stoelen]

1966:

Barron Knights

1966:

Dallas Frazier [slaggitaarriff in Just A Little Bit Of You]

1968:

Otis Clay

1969:

Jess & James

1975:

Jeff Beck

1987:

Inmates [Live In Paris, uitgebracht in 2001]

1991:

Scritti Politti [met Shabba Ranks; hit UK]

1993:

Ben Vaughn

2001:

Bottle Rockets [als She's About A Mover]

She’s About A Mover, de manier waarop in 1965 het Sir Douglas Quintet zich aan de wereld openbaarde en met zo’n beat en zo’n naam leek het evident dat ook zij gewoon uit Engeland kwamen. Bleken het Texanen te zijn, wat voor Amerikanen een even grote verrassing was als voor ons. Zij behoren daarmee tot de eerste lichting die de Britse Invasie met eigen middelen bestreed. Hoe doe je dat probater dan door een bestaande Beatles-riff over te nemen. Dat idee kwam niet zozeer van Sir Douglas (Sahm) zelf maar van zijn producer Huey Meaux, die na een weekend lang te zijn opgesloten met Beatles-singles, het geheim van de Mersey Beat ontsluierde. Eigenlijk was dit identiek aan cajun- en tex-mex two-step, wat binnen het Quintet nog eens extra onderstreept werd door accordeonachtige orgelstootjes op de beat.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter