HOW DO YOU DO IT?

Aangemaakt op 31/03/2001
Laatste aanpassing op 15/01/2024

Artiest: Beatles
Auteur: Mitch Murray
Label: Apple
Jaar: 1962

Na 33 jaar in de kluizen van EMI, terechtgekomen op Anthology 1. Mitch Murray schreef ook I'm Telling You Now (voor Freddie & The Dreamers) en samen met Peter Callander schreef hij The Ballad Of Bonnie And Clyde (voor Georgie Fame), Billy, Don't Be A Hero (voor Paper Lace) en Hitchin' A Ride (voor Vanity Fare). How Do You Do It was eerder afgewezen door Adam Faith en door Brian Poole & The Tremeloes en The Beatles hielden er ook al niet van. Dit stond haaks op hun Hamburg & Liverpool-stijl.

Covers:

1963:

Gerry & The Pacemakers [n°1 UK; hun eerste van drie opeenvolgende, allemaal in '63 nog wel]

1963:

Rob de Nijs

1963:

Dick Rivers [als L'effet que tu me fais]

1963:

Claude François [als Comment fais-tu?]

Net als de Beatles waren ook de Pacemakers van de Merseyside. Net als zij hadden die naast Liverpool ook Hamburg als speelhaven. Net als zij werden die gemanaged door Brian Epstein en door George Martin getekend voor EMI. Het Beatlescontract was al in '62 gesloten, dat van Gerry & The Pacemakers pas in '63. Toen die How Do You Do It kregen aangereikt, hadden de Beatles dat ook al eens opgenomen en wel tijdens een EMI-sessie in september '62. De Beatles vonden dat echter te wit klinken en dus werd het opgespaard voor de inderdaad wat witter klinkende Gerry Marsden en zijn band, versie die trouwens trouw het Beatles-arrangement volgde.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter