FREE AS A BIRD

Aangemaakt op 13/01/2006
Laatste aanpassing op 13/01/2006

Artiest: John Lennon
Auteur: John Lennon
Label: cassette tape
Jaar: 1978

Covers:

1995:

Beatles [de toen overige drie + de stem en piano van dit Lennon demobandje; n°2 UK; met banjoslot van George Formby? (zie: Leaning On A Lamppost)]

1996:

King Crimson

1997:

Vliegende Panters [als Vrij Als Een Eend]

2001:

Brian Kennedy

Het officiële verhaal gaat dat Yoko Ono dat bandje met Free As A Bird (én ook Real Love) persoonlijk aan de overige drie bezorgde en dat er dus geen andere losse exemplaren rondslingeren, maar niets blijkt minder waar. Eerder was ze met die ongebruikte tapes (waar nog veel meer opstaat) langs een aantal Amerikaanse radiostations geweest (waaronder het Westwood One netwerk) en die hebben dat natuurlijk uitgezonden, waardoor ook dat materiaal gebootlegged werd. Wat natuurlijk nog altijd niet verklaart waarom een platenhandelaar in Boom op zekere dag een boze klant voor zich krijgt die een daar eerder gekochte klassieke cd komt omruilen omdat er niet opstond wat hij had verwacht. Normaal hadden daar Tsjechische Marsen van Vaclav Neumann moeten opstaan, in werkelijkheid stond daar meer dan een uur ongebruikte Lennon op! Op een goedkope Hongaarse persing. Nog geen fractie daarvan kwam terecht op de zogenaamde John Lennon Anthology.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter