SAM STONE

Aangemaakt op 03/10/2002
Laatste aanpassing op 03/06/2021

Artiest: Bob Gibson
Auteur: John Prine
Label: Capitol
Jaar: 1971

Een van de eerste, zoniet de eerste die een John Prine nummer opnam, met Papa Denny Doherty op backing vocals. Zijn titelloos album kwam twee weken eerder uit dan de auteursversie. Bob is coauteur van Abilene. Johns demo (als onderdeel van Great Society Conflict Veteran's Blues) is uitgebracht op The Singing Mailman Delivers (Oh Boy Records - '11).

Covers:

1971:

John Prine [auteur op zijn debuut-lp]

1972:

Swamp Dogg

1973:

Al Kooper

1987:

Johnny Cash

1997:

Spiritualized [sample in Cop Shoot Cop]

2001:

Evan Dando

2004:

Laura Cantrell

2011:

Joss Stone

Aan deze song danken John Prine én Steve Goodman hun eerste platencontract. Het toeval wou dat Paul Anka en Kris Kristofferson op eenzelfde vlucht naar Chicago zaten, net toen de eerste een song van de tweede had opgenomen. De twee raakten in gesprek daarover, maakten elkaars optreden mee, Kris in een club met Steve Goodman als voorprogramma die Paul Anka omver blies met twee nummers: Steves eigen City Of New Orleans en Sam Stone. Op vraag van wie die laatste song was, bleek de auteur in een club in de buurt op te treden, waar de avond eindigde met eerder gestelde gunstig gevolg voor zowel Steve als John.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter