BURNING BRIDGES (ON AND OFF AND ON AGAIN)

Aangemaakt op 03/03/2001
Laatste aanpassing op 28/10/2011

Artiest: Status Quo
Auteur: Francis Rossi/Rick Parfitt
Label: Vertigo
Jaar: 1988

N°2 UK; geïnspireerd door de Darby Kelly Jig die het dochtertje van Quo-pianist Andy Bown op haar melodica aan het oefenen was.

Covers:

1994:

Manchester United Football Club [als Come On You Reds n°1 UK]

Het hele supportersgild van Man United als één man achter hun team, hun trainer en hun stadion. Goed voor de Engelse top in ’94, niet enkel in de Premier League maar ook op de charts. 1994 dat moet zowat samenvallen met het begin van de droomjaren op Old Trafford want haalde Manchester kort daarop niet voor de tweede keer de Europacup voor Landskampioenen binnen? Alle excessen van hooliganisme even ter zijde geschoven, clubliederen dat is ginder aan de overkant toch nog wat anders dan bij ons. Goed, Anderlecht had zijne Lange Jojo en de Rode Duivels drie WK-campagnes na mekaar Will Tura, maar the Reds konden rekenen op Status Quo. Nadat de harde kern nieuwe woorden had verzonnen op één van de nummers van deze peoples’ band en de nieuwe tekst in no time door het hele stadion werd meegezongen, leverden the Quo instrumentale bijstand toen Manchester United Football Club met Come On You Reds de studio indook. Op gelijkaardige wijze werd het jaar nadien een andere Status Quo single (Again And Again uit '78) door Manch. United omgezet in We're Gonna Do It Again, goed voor een n°6 UK.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter