NEVER BEEN TO SPAIN

Aangemaakt op 02/03/2006
Laatste aanpassing op 21/03/2024

Artiest: Hoyt Axton
Auteur: Hoyt Axton
Label: Capitol
Jaar: 1971

Op lp Joy To The World. Nieuwe versie op lp Snowblind Friend in '77. Zie ook: No No Song, The Pusher en Snowblind Friend.

Covers:

1972:

Waylon Jennings

1972:

Three Dog Night [top 5 US; scoorden eerder een n°1 US met Joy To The World, een ander Hoyt Axton-nummer]

1972:

Elvis Presley

1972:

Cher

1972:

Ronnie Sessions

1974:

Sammi Smith

1977:

Ike & Tina Turner

2018:

Trudy Lynn

Never Been To Spain, zingt Elvis, and never been to England either. Klopt. The King kwam nooit verder dan een legerstandplaats in Duitsland en een occasioneel slippertje in Parijs. Toepasselijk dus, wat daarom nog niet betekent dat hij dat nummer zou gevonden hebben. Allicht werd hem dat weer aangereikt via zijn muziekuitgevers die bij eerdere gelegenheid al eens vaker de naam van de schrijver waren tegengekomen: de naam Axton was inderdaad geen onbekende bij Hill & Range Publishing. Mae Boren Axton schreef Heartbreak Hotel en deze Never Been To Spain was het werk van haar zoon Hoyt. Het kon niet op in ’72 voor die jongen: eerst had hij het ook al aan Three Dog Night kunnen slijten, groep die het jaar voordien zelfs een Amerikaanse n°1 had gescoord met zijn Joy To The World. Daarmee waren May Boren- én Hoyt Axton de eerste moeder & zoon die allebei een Amerikaanse n°1 hit schreven. Elvis was dan weer de eerste die én van de ene én van de andere iets opnam. Zeer de vraag of Hoyt ooit wel eens in Spanje was, maar hij liet wel een eigen en zelfs oudere versie na.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter