MY CRUCIFIED JESUS

Aangemaakt op 23/02/2006
Laatste aanpassing op 08/01/2010

Artiest: Ferre Grignard
Auteur: Ferre Grignard/Jef Hermans
Label: Philips
Jaar: 1966

Covers:

1966:

Johnny Hallyday [als Cheveux Longs, Idées Courtes, een soort recht van antwoord op Les Eculubrations, de grote hit van Antoine, die Hallyday daar had omschreven als een circus-act]

Ferre en Johnny werden beiden in België vertegenwoordigd door Hans Kusters. Toen Johnny tijdens een tournee in België van Kusters een paar nummers van Ferre te horen kreeg, wilde hij Crucified Jesus mee naar huis nemen. Kusters die alle rechten op dat materiaal bezat (hij was degene die de Ferre "ontdekt" had en bovendien: de Ferre kon zijn eigen liedjes niet deponeren bij SABAM omdat hij niet zelf akkoordenschemas kon schrijven), gaf Johnny toestemming My Crucified Jesus te vertalen, wellicht in de hoop om minstens op de muziek nog wat graantjes te kunnen meepikken. Maar Johnny veranderde ook een paar noten en tekende zelf voor die muziek, zeer tegen de zin van de auteur die het hierna bij Hans voor bekeken hield.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter