YOU TALK TOO MUCH

Aangemaakt op 24/06/2008
Laatste aanpassing op 03/02/2015

Artiest: Joe Jones
Auteur: Joe Jones/Reggie Hall
Label: Ric
Jaar: 1959

New Orleans-pianist, begonnen als knecht van B.B. King. Coauteur Reggie Hall was de schoonbroer van Fats Domino, die de eerste keus kreeg maar hiervoor bedankte. De song dankte zijn succes voor een deel aan de lange toespraken van Fidel Castro. Dit was de ideale muzikale illustratie telkens daar op de radio commentaar op kwam.

Covers:

1960:

Joe Jones [hitversie op Roulette]

1960:

Frankie Ford [volop profiterend van het gerechtelijk dispuut dat tijdelijk de twee Joe Jones versies uit de markt hield; die zei zelfs dat hij meer verdiend had aan You Talk To Much dan aan Sea Cruise]

1960:

Valerie Carr [antwoordsong als I Talked Too Much]

1960:

Max Woiski Jr. [als Je Praat Te Veel]

1960:

Richard Anthony [als Tu parles trop]

1961:

Chaussettes Noires [idem]

1975:

Spooky & Sue

1975:

James & Bobby Purify

1976:

Ben Sidran

1980:

Otis Watkins [alias Geraint Watkins]

Joe Jones had dit eerst in een snelle versie bij Roulette opgenomen (zie: California Sun), maar die brachten het niet uit, tot ze de meer bezadigde Ric versie hoorden, gearrangeerd door Harold Battiste. Omdat Joe toen nog onder contract lag bij Roulette, moest die Ric versie meteen van de markt en werd de nieuw opgenomen trage Roulette versie alsnog een hit. Prompt verscheen op Ric een antwoordsong: I Don't Talk Too Much van Martha Nelson, op zich beantwoord door Joe Jones als One Big Mouth. Op latere leeftijd zette Joe zich in voor de strijd van collega R&B acts die om één of andere reden hun royalties waren kwijtgespeeld.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter