THUNDERSTORMS & NEON SIGNS

Aangemaakt op 27/04/2006
Laatste aanpassing op 05/08/2010

Artiest: Wayne Hancock
Auteur: Wayne Hancock
Label: Dejadisc
Jaar: 1995

Op gelijknamige debuut-cd.

Covers:

1999:

Hank Williams III [kleinzoon van Hank Williams; doet ook 87 Southbound en Why Don't You Leave Me Alone van Wayne; zijn grootvader had al een Why Don't You Leave Me]

Genen liegen er niet om: deze knaap is de spitting image van zijn grootvader, luchtpijpen inbegrepen. Dit is de zoon van Bocephus, zeg maar Hank Jr., dezelfde Hank Jr. van Don’t Call Hank Williams Junior Junior Anymore; dié heeft nu dus zelf een kleine in showbusiness en hoe! Niet alleen klinkt en lijkt die levensechter dan de enige échte Hank Williams, hij gedraagt er zich ook naar! Flapt er on stage op los van «I'm gonna put back the dick in Dixie and the cunt in country». In Nashville doen ze voorlopig nog alsof ze dat niet goed gehoord of verstaan hebben en zolang dié hem negeren, hoe liever hij het heeft! Laat Hank III voorlopig maar gaarstoven binnen het S&SW en Americana-circuit, de rest volgt vanzelf. Eigenwijze derde generatie country-namen hebben natuurlijk ook hun eigen referentiekader, eigen helden, in dit geval ene Wayne Hancock, Wayne 'The Train' Hancock, auteur van deze Thunderstorms & Neon Signs. Wayne is wellicht al even gefascineerd door de figuur van Hank Williams I als zijn kleinzoon en wat die aan bloedband mist maakt die meteen goed met de gave Hank Williams-songs te schrijven die zó van de èchte konden zijn. Maar liefst drie zulke songs sieren de debuut-cd van Hank III, die hierin een mooi excuus zag niet meteen in bompas archief te moeten duiken.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter