THAT'S WHAT I LIKE ABOUT THE SOUTH

Aangemaakt op 27/02/2002
Laatste aanpassing op 25/09/2020

Artiest: Phil Harris
Auteur: Andy Razaf
Label: Vocalion
Jaar: 1937

Al geschreven in 1933 voor de Cotton Club Parade als That's What I Like About The South (The Groove Song), daar geïntroduceerd door Cab Calloway maar bleef toen ongebruikt. Opgenomen in Los Angeles. Andy Razaf had ook een schrijvershand in Ain't Misbehavin', Honeysuckle Rose, In The Mood en Stompin' At The Savoy.

Covers:

1938:

Bob Wills & His Texas Playboys

1944:

Cliff Bruner [zang: Moon Mullican]

1947:

Phil Harris [op RCA]

1947:

Tex Williams [als That's What I Like About The West; top 5 C&W]

1960:

Johnny Bond [zie noot bij Hot Rod Lincoln]

1975:

Commander Cody & His Lost Planet Airmen

1988:

Asleep At The Wheel

1998:

Rollin' In The Hay

That’s What I Like About The South, waarin alle geneugden van het leven in het zuiden van de States netjes worden aangeprezen en alle minder fraaie kanten onder tafel gemoffeld. Western Swing, that’s what I like about the south. De wereld is hoognodig toe aan een ingrijpende western swing revival. De kansen daartoe liggen gunstig want Hollywood is druk doende met een film over Bob Wills & zijn Texas Playboys en Hollywood doet dat niet zomaar zonder tegelijk achter de schermen één en ander te orchestreren. Kijk wat er in het kielzog van The Mambo Kings aan mambo-orkestjes uit de pan zijn beginnen swingen. That’s What I Like About The South werd wel om de zoveel jaar heropgefrist, eerst door Cliff Bruner, dan door Commander Cody en door Asleep At The Wheel. Er was ook nog een oudere dan die van Bob Wills, een vol jaar oudere zelfs wat in deze een wereld van verschil uitmaakt want op de één of andere manier klinkt ze veel noordelijker: die van Phil Harris voor Vocalion in ’37.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter