STRANGER IN MY OWN HOME TOWN

Aangemaakt op 08/01/2002
Laatste aanpassing op 03/11/2022

Artiest: Percy Mayfield
Auteur: Percy Mayfield
Label: Tangerine
Jaar: 1964

Zijn hometown was Minden, LA, plaats waar hij zich terugtrok na zijn ongeluk maar waar hij niet langer kon aarden na zijn verblijf in Californië.

Covers:

1969:

Elvis Presley

1988:

Ray Charles [in duet met Kenny Carr]

1989:

Mose Allison

1993:

Taj Mahal

2008:

Amos Garrett

Percy Mayfield was de zoetgevooisde, wat miskende componist die vooral bekend is gebleven als auteur van een aantal Ray Charles-hits waaronder Hit The Road Jack (zie daar). Zijn eigen zangcarrière was veelbelovend gestart met een aantal dikke R&B-hits voor Specialty. Hij had een goede pen, een mooie stem en succes bij de vrouwen, tot hij betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval waar hij een afzichtelijke jaap in zijn gezicht aan overhield. Hij bleef nog wel optreden maar het waren alleen nog groezelige clubjes die hem wilden, zolang hij maar in profiel bleef staan en zonder spot op hem gericht. Zijn jarenlange platencontract met Specialty werd verbroken. Alleen op Tangerine Records, het label van Ray Charles, kon hij nog terecht; waarschijnlijk uit dankbaarheid voor al de mooie songs die Brother Ray van hem al had opgenomen. Deze Stranger In My Own Home Town uit zijn eerste Tangerine-lp vat het drama zowat samen.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter