ELVIS HAS LEFT THE BUILDING

Aangemaakt op 13/12/2002
Laatste aanpassing op 13/12/2023

Artiest: J.D. Sumner
Auteur: J.D. Sumner
Label: QCA
Jaar: 1977

Bloedstollend levensverhaal van de King door zijn "vriend en bewonderaar", de "diepste basstem die ooit is opgenomen" volgens het Guinness Book Of Records. Een van de betere tributes kort na Elvis' dood. "Elvis has left the building, thank you and goodnight" werd ook omgeroepen na ieder optreden, al van in de tijd toen hij nog wekelijks voor de Louisiana Hayride optrad (pre-RCA). Elvis gaf nooit een bisnummer en dus moest het publiek op een andere manier duidelijk worden gemaakt dat het concert was afgelopen. Samen met die mededeling werd er trouwens omgeroepen dat er achteraan in de zaal nog souvenirs gekocht konden worden. De oudste opgenomen Elvis Has Left The Building-eindafkondiging staat op Elvis' Louisiana Hayride-cd Roots Revolution (Tomato). Eindelijk nog eens stuff die niet door Priscilla gecontroleerd wordt.

Covers:

1989:

Frank Zappa [als Elvis Has Just Left The Building; totaal ander nummer over rock-necrology in het algemeen en Elvis-verheerlijking in het bijzonder]

Aan het eind van de Dire Straits-video van Calling Elvis wordt dat zinnetje ook gebruikt en natuurlijk ook aan het eind van de Elvis The Concert Worldtour en dubbel-cd (1998), georganiseerd en uitgebracht door Graceland & Elvis Presley Enterprises Inc. J.D. Sumners Stamps Quartet is daar trouwens mee van de partij, samen met The Sweet Inspirations, Millie Kirkham (= de hoge sopraan in de "laughing version" van Are You Lonesome Tonight - zie daar), The TCB Band feat. James Burton en een 16-koppig orkest o.l.v. Joe Guercio. De enige afwezige was de enige onvervangbare.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter