CEASE TO EXIST

Aangemaakt op 20/01/2001
Laatste aanpassing op 13/01/2021

Artiest: Charles Manson
Auteur: Charles Manson
Label: Awareness Records
Jaar: 1968

Op zijn lp Lie, opgenomen zowat een jaar voor de moorden en gebootlegged tijdens het proces. Manson zag hier nooit een cent voor, ook niet voor de Beach Boys cover. Zie ook: Look At Your Game Girl en Sick City.

Covers:

1968:

Beach Boys [als Never Learn Not To Love op lp 20/20 en als B-kant van Bluebirds Over The Mountain, enkel toegeschreven aan Dennis Wilson, tot grote woede van de auteur]

Met de moord op Sharon Tate & co brachten Charles Manson en zijn Family de hele hippiebeweging in discrediet. In tempore non suspecto echter zaten hij en zijn maagden nog vrolijk in een kringetje muziek te maken. Die primitieve maar toch niet geheel onschuldige liedjes kwamen aan het licht toen het proces al aan de gang was. Ze werden toen zelfs ook uitgebracht, zonder dat de maker daar ooit een cent voor zag. Eerder puurde Guns N' Roses al uit die Manson-tapes voor een hidden track op hun cover-cd The Spaghetti Incident, Marilyn Manson liet zich ondertussen natuurlijk ook niet onbetuigd, maar de eersten die daar wat mee aanvingen en dat is toch op zijn minst opmerkelijk waren die brave Beach Boys. Wat had Dennis Wilson te zoeken binnen die soepjurkenkliek met hun swastikatattoos? Manson & Familie woonden een tijd in het huis van Dennis Wilson. Go-between waren twee van Mansons virgins (waar Dennis bovendien een druiper aan overhield). Uit het boek Heroes And Vilains van Steven Gaines (1987) blijven passages bij over het afschuimen van voedselcontainers bij supermarkten per Rolls en Ferrari. Dennis regelde ook de studio voor Manson waar zes tot acht songs werden ingeblikt en waarvan er één werd geselecteerd voor de 20/20 lp en als B-kant voor Bluebirds Over The Mountain. Daar was Charles Manson niet erg op gesteld, temeer daar Dennis de titel veranderde, hier en daar een versregel wegliet en hem niet langer als enige auteur erkende.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter