BRIGADIER SABARI

Aangemaakt op 05/12/2005
Laatste aanpassing op 10/01/2010

Artiest: Alpha Blondy
Auteur: Alpha Blondy
Label: Syllart
Jaar: 1982

Uit Ivoorkust; over een politiefunctionaris met wel erg persoonlijke law & order-manieren. Op single en lp Jah Glory voor het Syllart-label van Ibrahim Sylla, heruit op Moya in '85.

Covers:

1984:

2 Belgen [als Operation Coup De Poing]

Op reis in West-Afrika zag Rembert De Smet (toen nog 2 Belgen, later Esta Loco) een jongen met de tekst "Operation Coup De Poing" op zijn T-shirt. Opvallend genoeg om te blijven onthouden want wat later in een bar in Lomé hoorde hij diezelfde woorden in een liedje op de radio. Zijn plaatselijke zoektocht naar dat plaatje leverde niets op. Zonder zelfs te weten van wie dat nummer was en teruggekeerd in België, maakte hij alvast zijn eigen Operation Coup De Poing. Pogingen om hier het origineel te pakken te krijgen mislukten eveneens, tot uiteindelijk zijn vriendin het refrein voorzong aan een Afrikaanse platenhandelaar; het bleek gewoon anders te heten. No hard feelings. Blondy heeft Rembert De Smet achteraf bedankt voor de publicitaire boost door die cover, nonsense lyrics of niet.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter