YOU GOT ME (WHERE YOU WANT ME)

Aangemaakt op 31/05/2006
Laatste aanpassing op 17/10/2023

Artiest: Bobby Bland
Auteur: Don Robey
Label: Duke
Jaar: 1957

Niet te verwarren met de gelijknamige van William Bell gecoverd door Tollos, ook niet met die van Lazy Lester voor Excello in '61 (met Katie Webster op piano) en ook niet met die van John Brim voor Chess in '56, gecoverd door Dr. Feelgood.

Covers:

1993:

Kim Wilson

2002:

W.C. Clark [als Got Me Where You Want Me]

2023:

Coco Montoya

Clarence Hollimon speelde gitaar zowel op het (o) als op de (c) van Kim Wilson. Clarence maakte destijds deel uit van de gereputeerde studiogroep van het Duke-label in Houston; dat betekent dat hij toen van al te nabij te maken kreeg met malafide labelbaas Don Robey. Clarence bleef drie kwart van zijn carrière met handen en voeten aan die man gebonden, net als iedere muzikant daar. In 1975 ging Robey dood en kon iedereen stilaan bekomen. Toen Kim Wilson voor zijn solosessie Clarence Hollimon wilde hebben juist om diens Duke-verleden, moest hij de man geruststellen: "Stel je voor dat het 1957 is, dat je bij Duke in de studio zit maar dat Don Robey ver uit de buurt is".

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter