WHO SHOT THE LA-LA

Aangemaakt op 13/05/2006
Laatste aanpassing op 27/06/2014

Artiest: Oliver Morgan
Auteur: Burmak/Eddie Bocage/Therese Terry
Label: GNP Crescendo
Jaar: 1963

Regionale hit in New Orleans. Gaat over Prince Lala, een plaatselijk artiest (broer van Papoose Nelson, de gitarist van Fats Domino) die onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam (zie: She Put The Hurt On Me). Oliver Morgan beweerde de moordenaar te kennen en hield er een carrière lang de spanning in; titel van zijn comeback-cd in '95: I Know Who Shot Him. Hij was ervan overtuigd dat een dealer Prince La La vergiftigd had met slechte heroine als wraak voor een openstaande schuld. De 'shot' in de songtitel dient daarom gelezen te worden als een 'hot shot'. Morgan was een buurtgenoot van Fats Domino in de Lower Ninth Ward en verloor alles in de overstroming na Katrina. Co-auteur D. Burmak is pseudoniem voor Larry McKinley, destijds een populaire DJ in New Orleans.

Covers:

1990:

Willy DeVille [met coauteur Eddie Bo op piano; doet op die cd ook Eddie's Key To My Heart en Every Dog Got His Day]

1996:

Untouchables

Ook meegeven dat op de uptown/lake corner van Iberville en Marais midden in Storyville destijds Pete Lala's Manhattan Café stond (van Peter Ciachio) en waar alle characters om 4 am samen kwamen dirty dansen op de vroegste jazz van King Oliver, Kid Ory, Freddie Keppard en Sidney Bechet.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter