WHEN YOU SAY NOTHING AT ALL

Aangemaakt op 19/07/2007
Laatste aanpassing op 23/05/2010

Artiest: Keith Whitley
Auteur: Don Schlitz/Paul Overstreet
Label: RCA
Jaar: 1988

N°1 C&W. Auteur Don Schlitz schreef ook The Gambler (zie daar).

Covers:

1995:

Alison Krauss [n°3 C&W en crossover hit US]

1998:

Haley Sisters

1999:

Ronan Keating [zanger van Boyzone; n°1 UK & IER, ook in film Notting Hill]

1999:

Paul Overstreet [auteur op cd Songwriter's Project]

2001:

Grant & Forsyth

2002:

Vanessa [als Now You Say Nothing At All; ware naam: Connie Breukhoven, echtgenote van Free Record Shop eigenaar Hans Breukhoven en zelf geen onbeschreven zakenvrouw in de cosmetica sector; bracht hiermee een eerbetoon aan Pim Fortuyn, met wie ze nauw was sedert een welbepaalde aflevering van het NCRV tv-programma Villa Felderhof; de opbrengst van het plaatje moet dienen voor een standbeeld van de vermoorde politicus]

2005:

Engelbert Humperdinck

2007:

Cliff Richard

Alison Krauss & Union Station maakten hiermee in ’95 hun crossover naar de popcharts en de oversteek, ook tot bij ons. Het is een nummer van Don Schlitz en Paul Overstreet, songwriters tot over hun oren in de country: die eerste schreef The Gambler (zie daar), die andere was ooit met de zus van Dolly Parton getrouwd. Paul nam ook een eigen versie op, voor zijn cd The Songwriters’ Project, waarop dit nummer werkelijk niet mocht ontbreken; niet alleen door Alison Krauss, die hier trouwens een derde plaats op de country charts mee haalde, vooral door Keith Whitley, ons Europeanen minder bekend maar zijn When You Say Nothing At All haalde wel de top van die charts in 1988. Dat was toen al zijn tweede op rij maar hij moet een probleem hebben gehad om met dat succes te leven want nog geen jaar later hielp de fles hem in het graf.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter