THEY DON'T KNOW

Aangemaakt op 26/01/2001
Laatste aanpassing op 02/05/2017

Artiest: Kirsty MacColl
Auteur: Kirsty MacColl
Label: Stiff
Jaar: 1979

Debuutsingle, twee jaar voor There's A Guy Works Down The Chip Shop (Swears He's Elvis). Stond op een demo-tape die bij Stiff-producer Liam Sternberg terecht kwam. Die koos voor de enige trage van de tape. De rest was doorsnee Drug Addix-stuff, Kirsty's eerste bandje.

Covers:

1983:

Tracey Ullman [n°2 UK, top 10 US, met Kirsty op backing vocals]

2007:

Nailpin [hit B]

2011:

Andrea Corr

2011:

Kim Wilde

Tracey Ullman scoorde haar grootste hit in Engeland niet met Sunglasses, Move Over Darling of Breakaway, maar met They Don’t Know, nummer dat ze toen betrok van haar labelgenote Kirsty MacColl. Alle middelen zijn goed om daarbij niet in de eerste plaats aan een fatale zwempartij in de Golf van Mexico te denken, ook al blijft een aanvaring met een motorboot moeiteloos tot de verbeelding spreken. Kirsty was niet meteen in de wieg gelegd voor zo'n op-en-top rock-n-roll einde: zij was de dochter van folkmonument Ewan MacColl, schrijver van o.a. Dirty Old Town. Rebels genoeg om niet in diens geitenwollen voetsporen te treden, sloeg de solo-carrière van dochterlief zelfs diametraal tegenovergestelde richtingen in. Immers: wat hebben Elvis-lookalikes in een fritkot met folk te maken? Ze is net niet zo oud geworden als Elvis en het laatste beeld wat haar misschien is bijgebleven is een opwippende vliegende vis zoals die op het cd-boekje bij haar jongste tropical cocktailparty latinlounge-cd. (zie ook Spanish Grease) Haar They Don’t Know flopte vier jaar voor Tracey Ullman op het weinig toepasselijke Stiff-label.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter