SLEEP BABY SLEEP

Aangemaakt op 10/04/2006
Laatste aanpassing op 23/02/2024

Artiest: George Watson
Auteur: S.A. Emery
Label: Edison
Jaar: 1911

Was ook al een hit geweest voor auteur S.A. Emery in 1869, maar of ze toen ook al jodelden, daar hebben we het raden naar.

Covers:

1923:

John Churchill

1923:

Charles Anderson [zwarte zanger bekend om zijn vrouwelijke nabootsingen en gejodel; Ralph Peer opname, die zich dat wellicht vier jaar later nog herinnerde toen Jimmie Rodgers hiermee afkwam op de laatste dag van de Bristol Sessions]

1924:

Riley Puckett

1927:

Jimmie Rodgers [debuutopname tijdens zijn Bristol Sessions en voor het eerst dat hij zijn karakteristieke jodel gebruikte]

1953:

Lefty Frizzell

2018:

Shawn Colvin

Ook Watson was een jodeler; hij deed toen trouwens zowel een Engelse als een Duitse versie. Wat maakt dat Jimmie Rodgers ten eerste niet helemaal terecht de vader van de country mag heten, hoogstens de stiefvader (naast de Carters) en hoe moeten we Riley Puckett dan noemen? De grootvader wellicht? Ten tweede, op jodelgebied hoort Jimmie Rodgers al helemààl niets te claimen. Ook die Watson maakte daar omstreeks 1910 al zijn handelsmerk van. Hij was toen zelfs hooguit een van de vele Amerikaanse entertainers die op die manier hun kost verdienden.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter