MR. BLUE

Aangemaakt op 25/02/2001
Laatste aanpassing op 13/01/2016

Artiest: Yazoo
Auteur: Vince Clarke
Label: Mute
Jaar: 1983

Op hun laatste lp You And Me Both, verschenen toen zangeres Alison Moyet en keyboardspeler Vince Clarke ieder hun eigen weg waren gegaan.

Covers:

1992:

René Klijn [n°1 NL]

Zijn naam is Klijn maar zijn daden benne groot; René scoorde met Mr. Blue een enorme n°1 in Nederland. Het nummer begon eerst goed te lopen nadat René bij Paul De Leeuw op tv was gekomen (28.11.92), waarna een solo studioversie volgde (met Candy Dulfer op sax en zang van o.a. Lois Lane). Daarna ging René dood aan AIDS. De single kwam trouwens tot stand om juist de hele AIDS-problematiek nog eens extra onder de aandacht te brengen. Een beetje een morbide strategie maar beter dat dan helemaal niets. De as van René is door Paul De Leeuw en enige vrienden uitgestrooid in de Hudson rivier, ergens ter hoogte van het Vrijheidsbeeld. Waarmee Mr. Blue tot in lengten van dagen geassociëerd zal blijven met die mooie zieke jongen en we haast zouden vergeten dat zijn nummer geplukt is uit het repertoire van de in homokringen hoogst populaire groep Yazoo.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter