LATER ALLIGATOR

Aangemaakt op 07/11/2005
Laatste aanpassing op 13/06/2024

Artiest: Bobby Charles
Auteur: Robert Guidry
Label: Chess
Jaar: 1955

Ware naam: Robert Guidry, de enige blanke artiest bij Chess in die tijd. Werd daar binnengebracht door Paul Gayten die door Chess was aangezocht om talent uit Louisiana naar Chicago te lokken. Natuurlijk bracht Chess het origineel opnieuw uit in het kielzog van Bill Haleys hit en dan ook als See You Later Alligator. Ze kregen Bobby zelfs zover net als Haley voortaan met een spuuglok rond te lopen, al was het maar voor de publiciteitsfoto.

Covers:

1956:

Roy Hall [ook eerder dan Bill Haley en zelfs al als See You Later Alligator]

1956:

Bill Haley & His Comets [idem in film Rock Around The Clock]

1956:

Mac-Kac et son Rock and Roll [als T'es pas tombé sur la tête]

1960:

Llopis [als Hasta La Vista Cocodrilo]

1964:

Wayne Gibson [met Jimmy Page op gitaar]

1967:

Bob Dylan & The Band [als See You Later Allen Ginsberg; Basement tape]

1974:

Mud

1987:

Dr. Feelgood

1990:

Zachary Richard

Opgetekend in 20 minuten na een voorval in een late-night cafetaria. Bobby zat daar met heel zijn band na een optreden, stond op om afscheid te nemen en werd bij het buitengaan door zijn pianist nageroepen met "See you later alligator". Een dronken nagebleven stamgast riep daar nog iets achter. Bobby, geïntrigeerd, had die laatste opmerking niet goed verstaan, kwam terug naar binnen om te vragen wat daar nog na was geroepen en dat was dus "After a while, crocodile". Nummer werd oorspronkelijk aangeboden aan Fats Domino. Vertoont overigens serieuze gelijkenissen met Guitar Slim's Later For You Baby ('54), niet alleen door die titel.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter