IT'S ALL OVER NOW

Aangemaakt op 11/07/2001
Laatste aanpassing op 10/11/2016

Artiest: Valentinos
Auteur: Shirley Womack/Bobby Womack
Label: SAR
Jaar: 1964

De vroegere Womack Brothers, de eerste groep van Bobby & Cecil & Curtis & Friendly Jr. & Harry Womack. Begonnen als gospelkwintet kregen die - hun labelbaas Sam Cooke achterna - steeds wereldser trekjes. It's All Over Now was hun eerste single die niet tegelijk in gospel-uitvoering verscheen (zie: Couldn't Hear Nobody Pray). Er bestaat een nummer van Frank Crumit uit 1929 genaamd I Used To Love Her, But It's All Over Now (no kidding).

De eerste Engelse n°1 van de Rolling Stones was de eerste song die ze niet in Engeland hadden opgenomen. De Stones waren in mei/juni '64 voor het eerst op tournee in Amerika, aan het eind waarvan er een opnamesessie was voorzien in de legendarische Chess-studios in Chicago; de heilige grond waar zoveel Stones-goden hadden opgenomen: Chuck Berry, Bo Diddley, Little Walter, Muddy Waters en Howlin' Wolf. Alleen al om daar te staan gaf hen een kick, nu moest er ook nog worden opgenomen, maar wat? De Newyorkse DJ Murray The K had hen bij aankomst een gloednieuwe single in handen gestopt van The Valentinos. Die hun leadzanger Bobby Womack was allerminst te spreken over de Stones-cover; die nam immers alle wind uit de zeilen van het (o) en bovendien: de Stones zingen "You hurt my eyes open", terwijl dat bij de Valentinos nog "You had my nose open" was, een populaire zwarte zegswijze om aan te duiden dat men op iemand uitgekeken is. De Stones wisten niet eens waarover ze zongen. Valentinos-producer Sam Cooke daarentegen zag het alleen maar positief; die had een visionair vertrouwen in een grote toekomst voor de Stones en dat zou hem nog goed uitkomen want Sams platenfirma (SAR) beschikte over alle rechten van songs die bij hem werden uitgebracht. All Over Now? Voor de Stones was dit nog maar een begin. It's All Over Now was het eerste Stones-nummer dat zelfs bij ons aantikte en in Engeland was het de eerste van vijf opeenvolgende nummers één. Zelfs Rick Astley deed niet beter.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter