ÄR DU KÄR I MIG ÄNNU, KLAS-GÖRAN

Aangemaakt op 27/12/2000
Laatste aanpassing op 17/04/2010

Artiest: Lill Babs
Auteur: Stig Anderson
Label: Karussel
Jaar: 1959

Deense versie (door Siw Malmkvist) als Mon Du Elsker Mig Stadig Klaus Jorgen, Noorse (door Nora Brockstedt) als Er Du Glad I Meg Enna, Karl-Johan.

Covers:

1961:

Ria Valk [als Hou Je Echt Nog Van Mij, Rockin' Billy n°2 NL]

Wat dat toch is met die Nederlandse landbouwers: in de vroege seventies lieten ze koeienstal en trekker in de steek voor de lichtjes van de grote stad (zoals in Guus Kom Naar Huus), in de vroege sixties lieten ze de boerin voor wat ze waard was om te gaan rocken in de States. Hou Je Echt Nog Van Mij, Rocking Billy? Van Ria Valk was na Kom Van Dat Dak Af en Ramona de derde Nederlandse rocker of wat daarvoor moest doorgaan. In ieder geval swingde het al een heel pak meer dan zijn voorbeeld. Inderdaad, Rocking Billy emigreerde niet alleen van Nederland naar Amerika, hij was voordien ook al vanuit Zweden naar Nederland afgereisd. Sophietje van Johnny Lion is heus geen alleenstaand geval. Alleen, daar waar Sophietje een exact kopietje was van haar Zweedse voorbeeld Fröken Fräken, was Rocking Billy meer dan alleen maar dat. De tekst is min of meer bewaard gebleven, het is alleen het arrangement dat een aardig tandje bijsteekt, want het Zweeds origineel bleef duidelijk steken in de boerenpolka. Geschreven door Stig Anderson, de latere manager van ABBA (de showwereld is klein ginder) en alsof ze het er speciaal voor gedaan hebben stikt het weer van de Skandinavische klinkers in de titel.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter