HEART FULL OF SOUL

Aangemaakt op 19/01/2006
Laatste aanpassing op 02/01/2024

Artiest: Yardbirds
Auteur: Graham Gouldman
Label: Columbia
Jaar: 1965

Hun vierde single, hun eerste zonder Eric Clapton maar met Jeff Beck. Clapton voelde zich sedert hun vorige single For Your Love niet meer zo lekker binnen de groep, logisch met een klavecimbel i.p.v. zijn gitaar als centraal instrument. Voor de opsmuk van Heart Full Of Soul waren zelfs Indische sitar en tabla's aangerukt en dat deed de deur dicht voor Eric. Zijn via de achterdeur toen binnengehaalde vervanger Jeff Beck keek wel even raar op toen hij op zijn eerste Yardbird-sessie die twee Indiërs zag zitten, maar gelukkig raakte die sitarspeler niet wijs uit wat er van hem eigenlijk verwacht werd en net vóór heel die studiotijd door al dat geklungel dreigde op te raken, plugde Jeff zijn gitaar in, sloot hij zijn fuzzpedaal aan en vroeg hij: "Is het dit zo ongeveer?" De tabla's mochten erin blijven. Die originele sitarversie was achteraf wel te horen op diverse Yardbirds-cd-dozen.

Covers:

1965:

Thierry Vincent [als Je ne peux pas l'oublier]

1966:

Other Side

1966:

Lone Star [als Sin Su Amor]

1968:

Graham Gouldman [auteur]

1986:

Box Of Frogs

1987:

Chris Isaak

2002:

Dokken

2003:

Rush

2020:

Coral

Auteur Graham Gouldman schreef ook For Your Love en Evil Hearted You voor de Yardbirds, Tallyman voor Jeff Beck, Bus Stop en Look Through Any Window voor The Hollies, No Milk Today voor Herman's Hermits, I'm Gonna Take You There voor Dave Berry en Pamela Pamela voor Wayne Fontana & The Mindbenders, een groep waar hij zelf nog even bij heeft gezeten in de jaren voor hij respectievelijk bij de groep Hotlegs (van de hit Neanderthal Man) en natuurlijk 10cc terechtkwam.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter