ANOTHER BLUES STRINGER

Aangemaakt op 25/11/2005
Laatste aanpassing op 17/04/2010

Artiest: Art Neville
Auteur: Art Neville/Cyril Neville/E. Kolb/K. Smith
Label: Rounder
Jaar: 1991

Op verzamel-cd Keys To The Crescent City.

Covers:

1991:

Little Jimmy King [die toch zo graag Little Stevie Ray zou heten]

1994:

Jimmie Vaughan [als Six Strings Down met bijkomende strofen en melodieaanpassing]

1996:

Jimmie Vaughan-Eric Clapton-Bonnie Raitt-Robert Cray-B.B. King-Buddy Guy-Dr. John-Art Neville [idem op A Tribute To SRV]

1998:

Hans Theessink [idem]

Kort na het neerstorten van de helicopter in East Troy, Wisconsin die o.a. het leven kostte aan Stevie Ray Vaughan, schreef Art Neville deze song over hem. Zelfs Stevie's eigen grote broer Jimmie zou dat niet treffender gekund hebben, ook al heeft hij geprobeerd. Die ontfermde zich over de song (net zogoed als dat hij zich altijd over zijn broertje had ontfermd, ook na zijn dood), voegde er een paar extra strofen aan toe, gaf een draai aan de melodie en deed een gevoelige akoestische versie van 'zijn' Six Strings Down op zijn eerste solo-cd Strange Pleasures. In '96, tijdens de Tribute To Stevie-bijeenkomst die ook op een cd uitdraaide, zorgde Six Strings Down voor de gedroomde apotheose (mét bijdrage van Another Blues Stringer coauteur Art Neville).

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter