TIME

Aangemaakt op 03/01/2019
Laatste aanpassing op 06/05/2024

Artiest: Booker T. & Priscilla Jones
Auteur: Rita Coolidge/Jim Gordon
Label: A&M
Jaar: 1973

Op lp Chronicles. Priscilla is de zus van coauteur Rita Coolidge, die dit nummer in 1970 schreef op een riff van Jim Gordon maar dat bleef toen een demo. Eerst drie jaar later bracht haar zus het dus wel officieel uit maar ondertussen had Jim Gordon als lid van Derek & The Dominos zijn tune aan Eric Clapton laten horen en die besloot hem als pianocoda aan hun fameuze Layla te koppelen, zonder credits voor Rita Coolidge, enkel voor Clapton/Gordon. Normaal zou hier Layla als original moeten doorgaan, alleen al omdat het drie jaar voor de eerste officiƫle Time verscheen, maar zie dit als een uitzondering die de regel bevestigt, alleen al uit sympathie voor Rita Coolidge en ook omdat het er zo vingerdik bovenop ligt dat de tune inderdaad aan Layla vooraf ging.

Covers:

1970:

Derek & The Dominos [pianocoda in Layla volgt zowat de hele melodie van dit melig origineel, met coauteur Jim Gordon als go-between]

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter