DON'T YOU MAKE ME HIGH

Aangemaakt op 26/12/2005
Laatste aanpassing op 29/11/2023

Artiest: Blue Lu Barker & Danny Barker's Fly Cats
Auteur: Benny Carter/Danny Barker
Label: Decca
Jaar: 1938

Met coauteur Benny Carter op trompet; een Benny Carter die we jaren nadien terugvinden als begeleider op de Maria Muldaur-lp waarop zij een cover brengt van Don't You Make Me High.

Covers:

1946:

Blue Lu Barker [als Don't You Feel My Leg]

1959:

Big Joe Turner

1974:

Maria Muldaur [in '92 als Don't You Feel My Leg; in '18 titeltrack van haar Blue Lu Barker-tribute-album]

1984:

Dana Gillespie

1990:

Dirty Dozen Brass Band [als Don't You Feel My Leg]

2006:

Van Morrison [op Amerikaanse versie Pay The Devil-cd]

De zang op de Dirty Dozen-versie werd toevertrouwd aan Danny Barker, de man die het nummer meer dan 50 jaar voordien geschreven had ("In the good old days, when porkchops were a nickel and you couldn't find a nickel"). Danny zag nog jazzmen aan het werk van voor men zoiets "jazz" is gaan noemen. Hij heeft Buddy Bolden nog zien spelen, hij heeft Sidney Bechet in zijn jonge jaren gekend, Kid Ory, Louis Armstrong, Jelly Roll Morton, al de big guys; hij heeft nog bij Cab Calloway gespeeld, Lucky Millinder, Benny Carter, al die swingorkesten uit de '30s en '40s; begeleidde Billie Holiday op gitaar, Lena Horne, Ethel Waters, al de grote dames van de jazz. Was ook een tijdlang conservator van het jazzmuseum in New Orleans en speelde jaarlijks nog zijn setje op het plaatselijke Jazz & Heritage Festival. Hij schreef ook over jazz en hij schreef ook muziek. Don't You Make Me High bijvoorbeeld. Danny Barker was getrouwd met de zangeres van het origineel en voerde haar in zijn geestige inleiding bij de Dirty Dozen Brass Band-cover opnieuw ten tonele.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter