HET IS WEER KOEKENBAK

Aangemaakt op 31/07/2015
Laatste aanpassing op 20/04/2022

Artiest: Fons Van Thielen & De Klonenkappers
Auteur: Fons Van Thielen
Label: Color
Jaar: 1984

"Doe ze nog eens vol! Amai, na weer al ene".

Covers:

2015:

Steve Tielens & Marc Coucke [als Het Is Weer Couckenbak; n°1 VL; tekst: Filip D'Haese]

Fact: Fons was van Mortsel, heeft een twintigtal nummers geschreven, keurig aangegeven bij SABAM, had zijn eigen orkest en was daarnaast een gegeerde eerste trompet in fanfares van Antwerpen tot in de Rupelstreek. Ook bij de Koninklijke Fanfare De Rupelgalm in Rumst die wanneer ze hun jaarlijks teerfeest hielden en bij die gelegenheid door het dorp trokken ook altijd vast afstapten in Café De Kroon, toen opengehouden door Staf Guns, de stiefvader van Steve Tielens. Deze inmiddels zelfverklaarde polonaisekoning was in datzelfde café al van zijn dertiende DJ en was dertien in 1984.
Fact: Toen Steve en Marc Coucke met hun polonaise en Vlaamse n°1 in wording dwars door het beeld van Vive Le Vélo defileerden en deze onbetamelijkheid nadien te pas en te onpas in andere media opdook waaronder zelfs in het Journaal van de volgende dag, bereikte dergelijke herhaling de huiskamer van de dochter van wijlen Fons Van Thielen, waarbij die van pure verbouwereerdheid de arm van haar echtgenoot vastgreep met de woorden: "Chou, da's 't lieke van onze pa!" Doortastende tante als ze is belde ze prompt Steve Tielens op om uitleg, waarop die zei: "Ik zal terugbellen". Toen dat niet gebeurde belde diezelfde dochter ook de tekstschrijver van Het Is Weer Couckenbak op, Filip D'Haese, niet zonder dat manlief ondertussen dat plaatje van onze pa door de huiskamer liet schallen, maar ook hier weer kreeg ze als enig antwoord: "'k Zal u terugbellen". De doodse stilte die daarop volgde leidde haar ertoe de zaak juridisch aan te pakken.
Fact: "Polonaises die trekken allemaal opeen" - Steve Tielens in een phoner met ondergetekende en even verderop: "Mijn vrienden De Romeo's, die hebben toch ook een liedje uit dat Vrienden Voor Het Leven heet. Nooit hebben die problemen gehad met de rechtenhouders op die andere liedjes die zo heten".

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter