IF WE CAN START ALL OVER

Aangemaakt op 22/10/2007
Laatste aanpassing op 04/09/2011

Artiest: Van Passel Brothers
Auteur: Eddy Van Passel/Danny Van Passel
Label: demo
Jaar: 1993

Overeenkomstig SABAM-onderzoek en het Hof van Beroep in Brussel (inmiddels bekrachtigd door het Hof van Cassatie)is de latere Michael Jackson-hit voor 75% identiek aan dit twee jaar eerder gedeclareerd werk. Op 15 oktober 2010 veroordeelde de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel SABAM om ook in het buitenland ervoor te zorgen dat You Are Not Alone (alle versies) volledig op naam komt van de Van Passels, idem voor alle rechten uit het verleden en toekomst.

Covers:

1995:

Michael Jackson [als You Are Not Alone, n°1 US, R&B, UK, Fr, Ch & Sp]

2009:

X Factor Finalists [idem; n°1 IRL]

Na meer dan 10 jaar procederen wordt You Are Not Alone als een directe en overduidelijke kopie beschouwd en waarvoor dan ook voorafgaandelijke toestemming was vereist. 100% van alle gegenereerde rechten (zowel auteurs- als uitgeversaandeel) komen Van Passel Brothers Music toe. In Duitsland en Frankrijk staan alvast You Are Not Alone officieel op naam van de Van Passels. Hoe R. Kelly die onuitgebrachte demo ooit kon gehoord hebben hoefde niet door de Van Passels aangetoond te worden. In België geldt omkering van bewijslast. Het was R. Kelly die moest aantonen dat hij You Are Not Alone helemaal zelfstandig componeerde en dat deed hij blijkbaar niet overtuigend.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter