HADACOL BOOGIE, THE

Aangemaakt op 21/10/2006
Laatste aanpassing op 02/01/2024

Artiest: Bill Nettles
Auteur: Bill Nettles
Label: Mercury
Jaar: 1949

"...makes you boogie woogie all the time". Over het hyperkinetische multi-vitaminedrankje dat vooral in drooggelegde county's goed verkocht omdat er ook 12% alcohol in zat (onder het mom van bewaarmiddel). Het smaakte allesbehalve en kon daarom een georkestreerde reclamecampagne goed gebruiken. Deze song was bedoeld als jingle voor het product. Hadacol was op de markt gebracht door Dudley LeBlanc, senator uit Louisiana die een heuse Hadacol Caravan opzette, zowat de laatste succesvolle medicine show. Aardig wat Hollywood-prominenten wist hij voor zijn kar te spannen om Hadacol te adverteren (Milton Berle, Lucille Ball, Bob Hope, Mickey Rooney, Dorothy Lamour, Carmen Miranda, George Burns, Judy Garland) en ook countryvedetten als Minnie Pearl, Hank Williams en auteur Bill Nettles, ex-vedette van de Louisiana Hayride in Shreveport, LA. Ook Col. Parker heeft nog met Hadacol staan leuren. Die topzware reclame-uitgaven maakten dat het hele zaakje al na twee jaar bankroet ging.

Covers:

1950:

Eddie Bond

1970:

Jerry Lee Lewis [met Professor Longhair; was naar het schijnt de eerste song die de Killer ooit live bracht; in 2006 verscheen eindelijk een officiƫle versie, samen met Buddy Guy als Hadacohl Boogie]

1994:

Steve James [toegeschreven aan Hank Penny]

2006:

Jim Dickinson

2009:

Possum Hollow Boys

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter