DA-DADA-DA

Aangemaakt op 20/06/2006
Laatste aanpassing op 13/09/2023

Artiest: Art Metrano
Auteur: Art Metrano
Jaar: 1969

Amerikaanse komiek in een klunzige goochelsketch uit zijn programma Metrano's Accidental Comedy en waarmee hij toen optrad in NBC's Tonight Show, in de Della Reese Show, de Dean Martin Show en de Mike Douglas Show. Zie clip op www.artmetrano.com en op YouTube.

Covers:

1974:

Dirch Passer [Deense komiek als Fingernummeret uit Cirkusrevyen; sketch die ginder de shortlist haalde van een tv-programma dat op zoek ging naar oer-Deense cultuuriconen; zo goed als letterlijke kopie van de oorspronkelijke sketch, zelfde vingerbewegingen, zelfde "Da-Dada-Da, Da-Da-Da-Dada"-melodietje (zie fragment in Kulturkanon-tv-uitzending na 36'58" op www.dr.dk/kanon/asx/sm_kanon.asx]

Dat uitgerekend het meest typische voorbeeld van Deense humor ge├»mporteerd en zelfs letterlijk gekopieerd bleek te zijn (zonder bronvermelding) veroorzaakte zoiets als een nationale rel, temeer daar het bewuste tv-format (Kulturkanon) geruggensteund werd door het plaatselijk Ministerie van Cultuur. De inmiddels overleden Dirch Passer en zijn vaste idee├źnuitwerker Preben Kaas waren in de VS in 1970.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter