MUSTANG SALLY

Laatste aanpassing op 02/03/2010

Artiest: Sir Mack Rice
Auteur: Mack Rice
Label: Blue Rock
Jaar: 1965

Top 20 R&B & bubbling under US. Schreef ook Johnny Taylors Cheaper To Keep Her, Albert Kings Cadillac Assembly Line en de Staples Singers hun Respect Yourself.

Covers:

1966:

Young Rascals [ook vóór Pickett]

1966:

Wilson Pickett

1966:

Kingsmen

1991:

Commitments

1991:

Buddy Guy

2000:

Lobos [in film Miss Congeniality]

Geen materialistischer song-onderwerp in 1966 dan die Sally in haar Ford Mustang. Zoiets was nog taboe in de tijd toen Wilson Pickett uitsluitend gospel zong. Dat The Lord uiteindelijk werd ingeruild voor een she is allemaal de schuld van zijn buurman Willie Schofield. Hij was het die Pickett ervan overtuigde dat het maar een kleine stap was van de gospel naar de rhythm & blues, een kleine maar een lonende en Schofield kon het weten want die zat zelf in een rhythm-'n-blues-groep: The Falcons. Geen van de minste trouwens, let maar eens op de bezetting: Wilson Pickett is daar dus lid van geweest maar ook Eddy Floyd, Joe Stubbs (de broer van Levi Stubbs van The Four Tops), Robert Ward op gitaar en last but not least Mack Rice; "Sir" Mack Rice; iemand die songs als Mustang Sally kan schrijven en zingen mag op zijn strepen staan.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter