TREIN GEMIST, DE

Aangemaakt op 19/01/2017
Laatste aanpassing op 12/02/2024

Artiest: Jeroen Le Compte
Auteur: Jeroen Le Compte
Jaar: 1985

Live in Met Mike In Zee. Bewaard op YouTube. Geschreven toen Jeroen en de moeder van hun ondertussen beruchte dochter Delphine Lecompte (in één woord) uit elkaar gingen. Met andere woorden evengoed uit de ziel gekerfd als Arno's Les Yeux, wat dus tien jaar jonger is en mee toegeschreven aan Piet Jorens, niet toevallig ook een goede kennis van Le Compte. Carl Op de Beeck, een nog vroegere kennis en gitarist aan wie Jeroen zijn melodie had laten horen, raadde hem af hierop voort te werken omdat ze volgens hem teveel op Man Of Mystery van The Shadows leek.

Covers:

1989:

Frank Cools [met het VRT-orkest]

1995:

Arno [melodisch verwant aan Les Yeux de ma mère, top 5 B en postuum twee jaar op rij n°1 in de Belpop Top 100; mee toegeschreven aan Piet Jorens, drummer bij Charles et les Lulus met Arno, tegelijk een muzikale compagnon de route van Le Compte]

2002:

Herman van Veen [als De Ogen Van Mijn Moeder]

2022:

Jeroen Le Compte [op in eigen beheer uitgegeven cd Als Je Niet Meer Van De Sneeuw Houdt; er zou ook een versie bestaan als De Oren Van Mijn Moeder; zijn eigen moeder, Begga D'Haese, is naast beeldhouwster (en weduwe van de al even beruchte Dr. Herman Le Compte) ook multi-instrumentaliste]

Plagiaatklacht ingeleid bij Sabam, ontvankelijk verklaard en in handen gegeven van het Expertencomité, waarvan de richtlijn evenwel niet bindend is.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter