IT'S RAINING MEN

Aangemaakt op 10/12/2001
Laatste aanpassing op 10/12/2001

Artiest: Weather Girls
Auteur: Paul Jabara/Paul Shaffer
Label: Entertainment Co.
Jaar: 1982

R&B disco duo dat nog backup vocals verzorgde voor Sylvester in de seventies. Na een re-entry: n°2 UK. In The Simpsons (afl. Fear Of Flying) maken ze zich hier ook vrolijk over, vooral Smithers.

Covers:

1998:

Martha Wash & Rupaul [disco house versie]

2001:

Geri Halliwell [n°1 UK & B]

The Spice Girls mogen voltooid verleden tijd zijn, nadruppelen doen ze wel nog, hetzij in de armen van een voetballer, hetzij in de charts. Ginger Spice Geri Halliwell was de eerste die uit de band stapte. Zij was een tijdje VN-ambassadeur alvorens opnieuw muziek te maken en hoe: It’s Raining Men heeft na de UK nu ook het continent veroverd, zelfs The Originals. Betreft het hier immers geen nummer dat we begin jaren tachtig al kenden van The Weather Girls. Martha Wash & Dora Rhodes waren toen twee gezette gospelzangeressen, zo gezet dat ze een tijdje door het leven gingen als Two Tons Of Fun. Echt van de grond kwamen die niet, zodat bijbaantjes niet uitbleven. Na die backup-klus voor discostar Sylvester namen ze zelfs leadvocals waar bij dance-acts die toch niet toerden. Zo is Martha te horen in clips van Black Box en CC & The Music Factory. Niet in beeld, want om haar overgewicht werd ze daarbij telkens opzij geschoven voor gelipsynchroniseerde modellen. Ze heeft zelfs nog mogen procederen om een deel van die Music Factory koek mee te pikken. Hopelijk voor haar vloeit een rechtmatig deel van It’s Raining Men vanzelf terug naar de bron.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter