JET AIRLINER

Aangemaakt op 01/02/2001
Laatste aanpassing op 19/10/2015

Artiest: Paul Pena
Auteur: Paul Pena
Label: Hybrid
Jaar: 1973

Blinde funky soulrocker, die omwille van die handicap niet wou toeren, reden waarom zijn plaat toen niet werd uitgebracht. Kwam pas uit in 2000, met braille op de hoes.

Covers:

1977:

Steve Miller [top 10 US]

Big ol’ jet airliner, voer me hier niet te ver vandaan want ik voel dat ik hier wel eens zou willen blijven; Jet Airliner, showstopper van de Steve Miller Band live. Waarna inderdaad hun privé jet nog niet vertrok en de bissen begonnen. Zoniet hun allergrootste hit dan toch één van de vijf, goed voor een top 10 notering in de States en meer hàd hij er niet in zijn carrière. Hoe dan ook vergroeid met zijn naam want eerst nu blijkt dat die vlieger vier jaar eerder ook al eens voor een ander is opgegaan. Echter niet voor lang. Jet Airliner is geschreven door Paul Pena toen die in ’73 een tweede lp opnam voor Bearsville. Omdat hij toen om persoonlijke redenen afzag hiervoor promotie te voeren bleven die opnamen in de schuif liggen, tot nu. New Train had die plaat moeten heten en is 27 jaar later alsnog op cd verschenen. Dan kan daar maar één reden voor zijn: ze moest maar niet zo goed zijn. Ben Sidran produceerde en latere Steve Miller bandlid Gary Mallabar zat al achter de drums en zo heb je meteen twee mogelijke go-betweens van Paul naar Steve.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter