BROWN GIRL IN THE RING

Aangemaakt op 15/11/2000
Laatste aanpassing op 10/11/2023

Artiest: Lord Invader
Auteur: traditional
Label: Smithsonian/Folkways
Jaar: 1947

Er bestond ook al een Black Boy In The Ring, waarvan de bladmuziek gepubliceerd werd in het liedboek Jamaican Song And Story (1907) van Walter Jekyll, daarin ook al aangeduid als ring tune voor kinderen, hoewel de ware bron eerder diep in slavernijdagen dient gezocht. Moses Asch van Folkways lette er altijd op dat de artiesten die bij hem kwamen opnemen zo mogelijk de kleintjes niet vergaten. Hij was zich bewust van het marktpotentieel van zijn verzamelingen kinderliedjes (die veel beter verkochten dan zijn nochtans vermaarde folkcollecties) en spoorde iedereen ertoe aan zich zoveel mogelijk rondedansliedjes en aftelrijmpjes te herinneren, ook toen Lord Invader langskwam.

Covers:

1957:

Louise Bennett [voor Folkways]

1962:

Children at San Juan Girls' Government School - San Juan, Trinidad [rondedanslied voor kinderen op Trinidad, Tobago, St. Kitts, Anguilla en Jamaica; toegeschreven aan de kinderen zelf; Alan Lomax-opname, onderdeel van zijn Caribbean Voyage]

1964:

Hortense Ellis

1972:

Exuma [als Brown Girl]

1972:

Maytones

1975:

Malcolm's Locks [met Lizzie Mitchell (pre-Boney M), die na het grote hitsucces plots inhalig werd]

1978:

Boney M [B-kant van Rivers Of Babylon]

1988:

Taj Mahal

2001:

Liquido

2004:

Antonia feat. Sandra

2005:

Beenie Man [featuring Danielle]

2008:

Hazy Shade [als So seh'n Sieger aus; Duitse stadionhymne]

Ook weer zonder schroom met Farian ondertekend bij Boney M. Wat hem nu al jaren zuur opbreekt sedert Exuma hem dat recht betwist. Dat die zelf eigenlijk ook geen poot heeft om op te staan, is toch maar weer een teken dat daar eigenlijk nauwelijks controle over is.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter