TCHIP TCHIP

Aangemaakt op 21/12/2007
Laatste aanpassing op 09/01/2017

Artiest: Bobby Setter's Cash & Carry
Auteur: Werner Thomas/Rendall
Label: Cannon
Jaar: 1973

Moog-synthesiser-versie van een Zwitserse instrumental, naar onze gewesten geïmporteerd door muziekuitgever Louis Van Rijmenant. Van Rijmenant hoorde het in Davos van accordeonist Werner Thomas, die het zelf electronisch opnam. Die Rendall is een schuilnaam voor Van Rijmenant zelf, die tekende voor de 'tekst'. Dat scheelt hem minstens een villa dat zijn naam daarbij staat. Was dus al een internationale hit geweest volle zes jaar vóór de fameuze versie van De Electronica's.

Covers:

1973:

Werner Thomas [accordeonversie als Tschip Tschip en als Ententanz; componeerde de melodie naar eigen zeggen al in '58 en bedacht er rond '63 het eendendansje bij; gruwde van de electronische versie, tot hij in Antwerpen een gouden plaat in ontvangst mocht komen nemen]

1974:

Hector Delfosse [als La Dance des canards; accordeon versie en millionseller]

1980:

Electronica's [als De Vogeltjesdans; de op één na bestverkochte single in NL dat jaar; nochtans begonnen als B-kant van Radio 2000]

1981:

J.J. Lionel [gezongen versie als La Danse des canards]

1981:

Juul Kabas [als Doe De Vogeltjesdans]

1981:

Al Bano & Romina Power [gezongen versie]

1981:

Tweets [n°2 UK als The Birdie Song (Birdie Dance); ook all time n°1 op de lijst van de meest irritante hits]

1992:

T-Birds [als Birds Dance hit NL]

1995:

SMT [als De Vogeltjes Dance]

2006:

Weird Al Yankovic [intro Polkarama]

Werner Thomas toonde zich niet eens rancuneus tegenover de succescovers; was zelfs wat blij dat hij niet met al die rompslomp zat. "Mir war der Rummel sowieso zu viel".

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter