LET THE SLAVE

Aangemaakt op 16/02/2006
Laatste aanpassing op 07/05/2010

Artiest: Mike Westbrook
Auteur: William Blake/Mike Westbrook
Label: Original
Jaar: 1980

Op de lp The Westbrook Blake 'Bright As Fire' van deze Engelse jazzpianist. Zang: Kate Westbrook en Phil Minton. De gedichten (van William Blake) waren uitgezocht door Adrian Mitchell, die eerder rond Blake al de musical Tyger had geschreven, in '71 ten tonele gevoerd door de National Theatre Company, ook al met muziek van Mike Westbrook. In '77 werd veel daarvan opnieuw verwerkt in Mitchells televisie-drama Glad Day, door Thames TV uitgezonden naar aanleiding van de 150ste verjaardag van Blakes dood.

Covers:

1984:

Van Morrison [op A Sense Of Wonder; met daarin ook opgenomen het gedicht The Price Of Experience]

William Blake (1757-1827) zag als kind visioenen, weigerde naar school te gaan en kon toch schrijven en dichten. Schreef ook zelf muziek die hij dan zong voor zijn vrienden. Al die partituren gingen verloren. Hij bracht zelf zijn boeken uit, rijk geïllustreerd door zijn vrouw Catherine. Hun leven lang bleven zij arm, excentriek, un-cool en zelfs politiek gevaarlijk. Blake was een virulente koningen-, krijgers- en priesters-hater, werd ooit voor opruiing veroordeeld maar ontliep gelukkig de doodstraf. Men zegt dat hij in de Heer gestorven is, als een heilige, zingend op zijn sterfbed terwijl hij de hemel beschreef, gezeten naast de Vader.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter