Artiest: Louis Jordan & His Tympany Five
Auteur: Sam Theard/Fleecie Moore
Label: Decca
Jaar: 1946
Je kunt de good times op drie manieren laten rollen: je hebt deze (waar o.a. Ray Charles en B.B. King op voortgaan), je hebt die van Shirley & Lee (waar de meesten op voortgaan) en die van Earl King (waar Alvin Robinson, Jimi Hendrix, Dr. John, Stevie Ray Vaughan en Steve Miller op voortgaan). Je hebt ook versies die van alle varianten iets meepikken en daarnaast kun je natuurlijk ook nog "laisser le bon temps rouler". (zie: Bon Ton Roulet). Zogezegde coauteur Fleecie Moore was Louis Jordans tweede vrouw.
Covers:
Shirley & Lee [met eigen woorden]
Ray Charles [productie: Quincy Jones]
Earl King [als Come On; met elementen van zowel Let The Good Times Roll (in de Shirley & Lee-variant) als van Bon Ton Roulet]
Caesar & Cleo [Sonny & Cher]
Judy Henske [de Shirley & Lee-variant op Ace comp A Third Wall Of Soundalikes - Phil's Spectre III]
Rising Sons [met Taj Mahal]
Bunny Sigler [in medley met een andere Leonard Lee-compositie: Feel So Good]
Jimi Hendrix [als Come On Part I]
Dr. John [was er altijd door gecharmeerd dat die clown van een Lovin' Sam Theard er blijkbaar in geslaagd was coauteurschap op te eisen voor deze standard]
Cars [als Good Times Roll]
Anson Funderburgh [als Come On]
Stevie Ray Vaughan [als Come On Part III]
B.B. King [later ook de titel van een hele cd vol Louis Jordan covers]
Quincy Jones [met Ray Charles, Stevie Wonder en Bono]
Popa Chubby [op het Jimi Hendrix Music Festival]
Steve Miller Band [als Come On (Let The Good Times Roll)]
Wat de Earl King-variant betreft: Omdat er al twee Let The Good Times Roll bestonden, stelde producer Dave Bartholomew voor dat Earl King de zijne zou omdopen in Come On en dat gebeurde ook: op de Imperial single staat Come On Part I & II. Maar door al die "let the good times roll" in de tekst werd zijn song algauw zelf Let The Good Times Roll genoemd. Artiesten als Alvin Robinson en later Dr. John namen Earls Come On zelfs op als Let The Good Times Roll. Verwarring alom dus en toen is Earl King naar zijn uitgever gestapt met de vraag de titel te mogen uitbreiden met Let The Good Times Roll tussen haakjes. Dat vonden ze daar een goed idee, maar toen kwam Jimi Hendrix en die kende de oorspronkelijke titel nog en dus heet zijn versie gewoon Come On, versie waar Stevie Ray Vaughan dan weer op voortging. En omdat Jimi in zijn versie Part I en Part II had samengevoegd, heet die van Stevie Ray Part III. En wat de Shirley & Lee-variant betreft: in 1988 won Shirley een rechtszaak, goed voor de helft van de opbrengsten op hun versie en derivaten. Toen de weduwe van Leonard Lee tegen deze uitspraak in beroep ging kreeg Shirley een fatale hartaanval.
Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:
Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)