I'M NUTS ABOUT SCREWY MUSIC

Aangemaakt op 09/02/2006
Laatste aanpassing op 09/06/2012

Artiest: Jimmie Lunceford Orch.
Auteur: Fred Rose
Label: Decca
Jaar: 1936

Geschreven door Fred Rose, de helft van de countrymuziekuitgeverij Acuff-Rose. Die schreef dat in de periode waarin de swing heer en meester was en diverse big bands elkaar voortdurend de loef afstaken in een strijd om de meeste dansers op de vloer. Maar swing alleen volstond niet meer, de mensen wilden swing met trucjes en dat is precies wat ze toen vonden bij een orkestleider als Jimmie Lunceford. Zijn altijd uiterst gedisciplineerde orkest veroorloofde zich hiermee een follietje waarmee jaren nadien ook Spike Jones zijn voordeel zou doen. Zie ook: Mairzy Doats.

Covers:

1987:

Buster Poindexter [als Screwy Music]

Buster Poindexter op ziekenbezoek bij een zenuwpatiĆ«nt die er overigens vrij normaal uitziet, alleen hartstikke gek is op waanzinnig goede swing. Wellicht herkent Buster daarin een stukje van zichzelf, hij die als een gespleten persoonlijkheid door het leven stapt, bezwaard met een vorig bestaan als David Johansen binnen de proto-glitterpunkgroep The New York Dolls. Daarin speelde David een soort nicht van Iggy Pop op platformzolen, een imago dat hij probeerde kwijt te raken via een solocarriĆØre als blue-eyed soul-artiest, maar waar hij pas definitief vanaf geraakte via zijn alter-ego Buster Poindexter, de cocktailnippende nachtraaf met een voorliefde voor screwy music.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter