HANG ON IN THERE BABY

Aangemaakt op 19/01/2006
Laatste aanpassing op 31/07/2009

Artiest: Johnny Bristol
Auteur: Johnny Bristol
Label: MGM
Jaar: 1974

Voormalige Motown-producer, de man die ook het origineel zong van de Osmonds-hit Love Me For A Reason, van de Junior Walker-hit What Does It Take To Win Your Love en van de Supremes-hit Someday We'll Be Together.

Covers:

1979:

Bette Midler

1980:

Alton & Johnny [auteur + Alton McClain]

1992:

Curiosity

1998:

Johnny Barlow

Curiosity was één van die Engelse videogroepjes die eigenlijk hun vijftien minuten succes al achter de rug hadden toen ze nog voluit Curiosity Killed The Cat heetten en tot tweemaal toe de Britse top 10 binnenslopen. Dat was toen nog met eigen werk en - laat ons gemakkelijkheidshalve aannemen - op eigen kracht. Achteraf werden ze van achter de schermen gedirigeerd door salesmen die hen tussen twee véél belangrijkere deals de raad gaven zich te behelpen met de reddingsboei voor zovele hulpeloze popdrenkelingen: de klakkeloze cover. Je weet niets zelf meer te verzinnen maar je snoet oogt nog jong? Hoppekee, de covertoer op. Even een half edele parel uit een onvermoed verleden opgediept, daar een dreun onder en een krijs overheen en MTV zorgt voor de rest. Ook het Engelse blad NME reageerde met stijgende ergernis over deze gang van zaken en pleit al jaren voor een aparte chart voor coverversies. Baken een apart terrein af speciaal voor de Showaddywaddy's, de Pasadenassen en Sam Goorisen van deze wereld. Al gauw - zo stelt de NME verder - zal die aparte lijst met covers een tweederangsrol innemen, ondergebracht in een aparte Guinness Book-rubriek, voorgesteld in een aparte Top Of The Pops, waar mogelijk zelfs in een aparte wereld waar voor hun part een groep als Curiosity eeuwig n°1 kan blijven en niemand zich daar ook maar iets hoeft van aan te trekken.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter