KOOKABURRA SITS IN THE OLD GUM TREE

Aangemaakt op 08/02/2010
Laatste aanpassing op 01/03/2010

Artiest: Marion Sinclair
Auteur: Marion Sinclair
Jaar: 1934

Australisch kinderliedje geschreven door een schooljuf uit Adelaide voor een Girl Guides Jamboree. Zowel de kookaburra vogel als de gum tree zijn zo goed als nationale symbolen en het liedje werd dat ook. Staat ginder op het schoolprogramma. Copyright werd pas vastgelegd in 1975, overgekocht door de Larrikin muziekuitgeverij in 1990 voor $6.100.

Covers:

1981:

Men At Work [heel klein stukje fluitriff in Down Under, n°1 AUS, UK & US; soort catalogus van typische Aussie toestanden, iets waaraan fluitist Greg Ham in zijn solo een steentje lijkt bij te dragen door er dat stukje Kookaburra in te verwerken, er langs geen kanten bij stilstaand dat daarmee rechten geschonden werden; het feit dat Greg in de officiële clip zijn solo brengt vanop een tak in een boom (gum tree?) verschafte extra munitie aan de gewiekste mannen van Larrikin om bloed te ruiken en de rechter kon blijkbaar niet anders dan hen daarin volgen]

Conclusie van Colin Hay, medecomponist van Down Under: "opportunistic greed is the winner", conclusie van daglad The Australian: "clearly, culture has moved too fast for the law" en zo denk ook de Australische publieke opinie hierover, inclusief menige collega songschrijver.

Contact


Nieuwe suggesties, aanvullingen en/of correcties kunnen steeds per post of via e-mail naar onderstaand adres verzonden worden:

Arnold Rypens
Rozenlaan 65
B-2840 Reet (Rumst)

info@originals.be

No Facebook No Twitter